ЩО ТАКЕ РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВ НА НЕРУХОМІСТЬ?

Під Державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно розуміють офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

На сьогодні, територіальний принцип реєстрації прав на нерухоме майно дає можливість реєструвати права у будь-якого державного реєстратора чи нотаріуса в межах області, а не тільки за місцем знаходження майна.

 

Стандартний термін реєстрації права власності та інших речових прав – 5 робочих днів.. У разі терміновості, можна зареєструвати і швидше (протягом 2 годин/доби/2діб), але за прискорення реєстраційних дій потрібно буде заплатити чималі адмін.збори.

 

Для реєстрації права власності, потрібно звернутися до державного реєстратора або нотаріуса, з наступними документами:
-паспорт
-ідентифікаційний код
-документ, що підтверджує право власності на нерухомість (договір, свідоцтво чи рішення суду)
-технічний паспорт з реєстрацією в ЕДЕССБ
+перелік додаткових варіативних документів підкаже особа, що здійснює реєстрацію (документи щодо присвоєння адреси чи здачі в експлуатацію, зміну прізвища, наприклад)

 

Розглянувши заяву та документи, нотаріус чи реєстратор, самостійно приймає рішення і вносить відповідні відомості до електронного Державного реєстру прав на нерухоме майно, а вам на руки видає витяг з реєстру.

 

БТіМ виготовляє технічні паспорти на нерухомість, а також надає послуги оформлення нерухомості «під ключ», що включає в себе і реєстрацію права власності. Замовляйте послуги в комплексі – так зручніше і дешевше.