СХЕМА НАМІРІВ ЗАБУДОВИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Схема намірів забудови земельної ділянки – це набір архітектурних креслень, який містить технічну інформацію щодо параметрів житлового, садового/дачного будинку, господарських будівель та споруд, як майбутнього об’єкту будівництва.

 

На підставі Постанови КМУ № 722 від 24 червня 2022 року на період дії військового стану та на протязі 1 року після його закінчення дозволено будівництво індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків на підставі схеми намірів забудови, тобто без отримання будівельного паспорту.

 

В такому випадку замовнику потрібно звернутися до архітектора або інженера-проектувальника, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат, для виготовлення Схеми намірів забудови і реєстрації її в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) .

 

На сьогоднішній день схема є рівнозначним будівельному паспорту документом і її реєстраційний номер з ЄДЕССБ треба зазначити під час подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт до ДІАМ.

 

Нагадуємо, що у м.Полтава раніше неможливо було зареєструвати Схему намірів забудови у ЄДЕССБ, так як вся територія міста була визначена історичним ареалом через відсутність підвантажених меж в електронних реєстр. І ось, нарешті, ця помилка виправлена і тепер кожен бажаючий зможе законно оформити будівництво. А наша компанія БТІ Міжрегіональне з радістю допоможе вам побудувати будинок мрії! Адже, у нас ви можете замовити документи на будівництво «під ключ» і не хвилюватися, що щось піде не так ????