Добудувати другий чи мансардний поверх –це одна з переваг власників приватних будинків.

 

Зауважимо, що надбудова – це вид реконструкції, при якій збільшується площа житлового будинку шляхом улаштування над його верхнім поверхом одного або декількох додаткових поверхів.

 

Відповідно, для того щоб розпочати будівництво надбудови, необхідно отримати дозвільні документи на реконструкцію. І найперше, що потрібно зробити – це провести технічне обстеження та розробити проектну документацію (робочий проект на підставі містобудівних умов та обмежень або схему намірів забудови – залежить від розмаху будівництва). Детальний порядок дій в отримані довільних документів на реконструкцію приватного будинку ви можете знайти в дописах на нашій сторінці або на особистій консультації у спеціалістів.

 

Ще хочемо сказати, що надбудову можуть зробити собі і мешканці багатоквартирного будинку, які проживають на останньому поверсі. Але головною умовою для цього є згоди від сусідів. І якщо хоча б один буде проти, то узаконити надбудову не вийде. Якщо сусіди не проти і готові надати письмову згоду, то далі все як при звичайній реконструкції – технічне обстеження, дозвільна документація на початок будівельних робіт, а по їх завершенні – введення надбудови в експлуатацію.

 

В будь-якому випадку без допомоги спеціалістів Вам не обійтися. Тому ласкаво просимо до офісів БТіМ. Наші спеціалісти з радістю допоможуть зробити все правильно і законно.