ЯК ЗМІНИТИ ЦІЛЬОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ?

Доволі часто люди купують земельну ділянку з цільовим призначенням під селянське господарство, а потім  будують на ній  заміський житловий будинок для родини. Це можливо, АЛЕ  виключно після зміни цільового призначення ділянки під будівництво та обслуговування житлового будинку!

 

Для зміни цільового призначення вам необхідно звернутися до землевпорядної організації і пройти такі етапи:

1️⃣Розроблення документації із землеустрою:
Для першого етапу необхідна заява власника на зміну цільового призначення приватної земельної ділянки або дозвіл органу управління (для земель комунальної та державної власності).
Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за проєктами землеустрою, що розробляється на замовлення власника земельної ділянки сертифікованими землевпорядниками.

 

2️⃣ Затвердження проєкту:
Розроблений проєкт землеустрою подається до відповідної сільської, селищної, міської ради. Затвердження документації щодо земельної ділянки, що розташована за межами населеного пункту, здійснюється районною державною адміністрацією.
Орган місцевого самоврядування у місячний строк з дня отримання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки приймає рішення про затвердження такого проєкту та зміну цільового призначення ділянки.

 

3️⃣ Внесення відомостей до Державного земельного кадастру
Якщо рішення про затвердження проєкту землеустрою прийняте, потрібно внести відповідні зміни до Державного земельного кадастру. Для цього документація із землеустрою подається Державному кадастровому реєстратору через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) або через електронний кабінет.
Внесення до земельного кадастру відомостей про зміну цільового призначення земельної ділянки здійснюється безоплатно. Після внесення змін власник може приступити до використання ділянки за новим цільовим призначенням.

 

✅БТіМ допоможе зі зміною цільового призначення у Полтавській області, якщо така зміна відповідає ген.плану відповідної території.

 

⚠️Якщо така зміна неможлива через невідповідність генерального плану, Вам доведеться спочатку звернутись до органів місцевого самоврядування для зміни генерального плану або розробки детального плану територій.